Groen, groener, groenst schoolplein

Sponsoring planten en bollen
Voor de herfstvakantie is een groep kinderen samen met juf Janette naar Intratuin gegaan om daar de planten en bollen uit te kiezen. En wat hebben zij veel uitgekozen. Dit kon doordat DGS/Intratuin en ESNW een groot bedrag aan sponsorgeld beschikbaar hebben gesteld.

Daarna zijn heel veel kinderen (wat zijn ze enthousiast!) en ouders, onder leiding van hoveniersbedrijf De Hondsdraf en Janette, alle planten, bollen, bomen en struiken geplant.
Het resultaat mag er zijn. Mede mogelijk gemaakt door DGS/Intratuin en ESNW.  

Nieuwe sponsor van het groene schoolplein
Wij hebben weer een nieuwe sponsor 'DGS Foundation in samenwerking met Intratuin Heerhugowaard'.
Zij sponsoren een bedrag van €600,- door een dubbel Groenbudget beschikbaar te stellen. Wat zijn wij hier weer blij mee.
Bij Intratuin Heerhugowaard mogen wij voor dit bedrag planten, (fruit)-bomen/vruchten(struiken) uitzoeken. Welke zij dan ook nog komen brengen!
In het nieuwe schooljaar gaan wij de planten uitzoeken. Straks weer een stuk groen schoolplein erbij. Fantastisch deze hulp van #IntratuinHeerhugowaard #DGSFoundation.
Sponsoring ESNW
Een aantal weken geleden heeft één van onze ouders ons geattendeerd op een campagne van ESNW namelijk 'ESNW sponsort mee'. Zij heeft ons opgegeven en wij ontvingen heel snel goed nieuws. ESNW wil ons goede doel sponsoren voor een bedrag van €500,-.
Wat een fantastisch nieuws! Wij zijn hier ontzettend blij mee en kunnen hierdoor weer een stuk groen realiseren in dit project. Bedankt ESNW en ouder!

Groente- en bloemenstekken
Wat een enthousiasme elke dag! Dagelijks verzorgen de kinderen de schooltuin. De bomen en planten krijgen water en de kinderen halen het onkruid weg. Een paar groentestekken uit de klassen zijn geplant. Binnenkort zijn de bloemenstekken uit andere klassen groot genoeg zodat de kinderen deze kunnen planten in de tuin. De tuin wordt zo steeds groener.


De oma van Lukas uit groep 5 en Eline uit groep 1/2A heeft voor de sponsorloop geen geld maar planten gesponsord. Samen met een aantal kinderen uit groep 1/2A en groep 5 heeft zij deze planten in de tuin geplant. Wat ziet het er meteen gezellig uit! Bedankt voor de mooie planten en bloemen.Groep zeven heeft een perenboom en appelboom geplant. Deze twee fruitbomen zijn gesponsord door tuincentrum Ranzijn uit Alkmaar.
Stichting Woonwaard heeft ons twee insectenhotels geschonken. Deze hotels krijgen een mooie plek aan de muur van de school.

Ook het blote-voetenpad is aangelegd! Steeds een stap verder #vangrijsnaargroenDe kleuters van groep 1/2A zijn samen met opa Johan en oma Joke fruitstekken en bloemstekken gaan planten. Wat een pret! De kinderen hebben veel geleerd. Hartelijk dank opa Johan en oma Joke. Het begint al heel mooi te worden.Dit is het resultaat van fase 1. Trots!


Onder begeleiding van hoveniersbedrijf De Hondsdraf hebben ouders, leerlingen, buurtbewoners en leerkrachten weer een stap gezet om van ons grijze plein een groen schoolplein te maken. Een deel van de tegels is verwijderd, er is een lage muur gemaakt. Ook is er zand uitgegraven en aarde teruggestort. Zo konden er meteen planten worden geplaatst en bloemzaden worden gestrooid. Het afvoeren van de tegels en het uitgegraven zand is gesponsord door Freda Kraanverhuur.
Woonwaard heeft een van de door hun gesponsorde bomen geplaatst. Wij zijn heel blij met deze stap en kijken nu al uit naar de volgende stappen!


Ons schoolplein gaat veranderen. Nu is het plein nog vol tegels straks is het plein vol groen.
Waarom willen wij een groen plein? Groene schoolpleinen hebben een positief effect op kinderen. Er wordt meer gespeeld, intensiever en gevarieerd. Een groen schoolplein nodigt kinderen uit om oog te hebben voor de natuur. Ook is het concentratievermogen van kinderen beter na buiten spelen op een groen schoolplein.
Maar niet alleen voor de kinderen. Een groen schoolplein voorkomt hittestress en wateroverlast en zorgt voor minder geluidsoverlast.

De leerlingenraad
De leerlingenraad is vanaf het eerste uur er nauw bij betrokken geweest. Zij vertellen graag hier zelf waarom er een groen schoolplein moet komen.

Het plan
Het plan is gemaakt door architect Jan de Vries Grijs kleurt Groen.

Een steentje `groentje`
Om het gehele project groene schoolplein voor de Hasselbraam te kunnen realiseren zijn wij ook op zoek naar mensen, bedrijven, instellingen die iets kunnen bijdragen aan het plein. We zoeken sponsors, bedrijven die materialen willen aanbieden en helpende handen van bijvoorbeeld een hovenier en mensen met groene vingers.

Wie kan ons helpen? Wij horen het graag via:dehasselbraam@allente.nl of 072 57 267 86.
Een donatie kan naar NL86 RABO 0138 6921 14 t.n.v. De Hasselbraam met de omschrijving `groene schoolplein Hasselbraam; of via de QR-code.

Sponsors
 

  Betrokken

  ouders

i.s.m.  
      
Cookie instellingen